Pages

Tuesday, 24 January 2012

30DBC: Day 14 - One Week Ago Was A Part Of TMOD (Hehe)

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Tuesday, January 24, 2012
Spells Started 7:03PM, 24 January 2012.

Hallo Moshi-Moshi Dear Worldians! Apa khabar? Haha :)

Too bad, even though it's Holiday, the truth is that I can't even get the chance to online for hours. Huhu. Guess that there are still so many things have to settle even it's holiday. *Macam mau nangis pula*. Hahaha. 30 Days Blog Challenge is still on its way and the topic today is 'What have you been doing for the past one week?'. Haaha.


Sebenarnya...Err... Saya.... Hehehe... *Gagap pula saya hari ini*. Hua3. Saya tak ada mood mau menulis. I am being cruel pula terhadap TMOD by saying this kan. Mintaa maaf TMOD. Tapi mana boleh bohong kan, kalau memang tak ada mood, menulis pun entah akan jadi apa-apa nanti. Hoho.

Saya nak meluah seja hari ni. Boleh tak kengkawan? Hahah. Hmm. Tapi saya meluah dalam hati seja la ya. Hee. Ok2, demi untuk TMOD dan 30DBC, saya gagahkan juga lah untuk story-mory sedikit dengan kengkawan tentang perkara-perkara yang saya dah buat sejak seminggu lalu k (!). Adjaa! Haha. Seminggu... Hari ni 24 Jan, ertinya kena ceritakan things from 18 Jan lalu lah kan (?). Hahaha. Ok, jum kita bermula (!). Haha.

18 Jan, saya stay dalam Bilik Desasiswa seja. Buat last revision untuk exam paper terakhir. Sambil-sambil tu saya start packing barang sikit-sikit. Bila dah start kumpul stuffs untuk simpan dalam stor tu kan, saya dah dapat 'headacahe', 'banyaknya barang saya!'. Hahaha. Yalah, barang-barang terkumpul selama hampir 3 Tahun di USM. Kalau sumbat dalam kapal ni, entah-entah boleh 'obesiti' kut kapal Air Asia ni.. Hahaha!

19 Jan, saya duduk exam paper terakhir. Habis saja Exam, saya cabut pergi Queensbay, mau men-reward-kan diri sendiri. One slice cake from Secret Recipe and two new novels (!). Hehehe. Nanti saya story-mory tentang mereka k. Balik desa, saya start pecutan terakhir untuk packing. Nak tahu berapa beg and kotak saya simpan dalam stor (?). 3 kotak and 3 beg besarr... Hahahah (!). Nasib lah sempat simpan kat stor floor bilik saya, kalau tidak, terpaksa lah saya sumbat simpan di tingkat paling bawah (!). Sengsara mahu angkat naik balik nanti bila balik sem. Huhu.

20 Jan, saya and few other friends moved pergi Assumption House. Kita start work at City Parish dy. It's a peaceful place, memang sesuai la untuk 'mensenyapkan' diri dan 'melepak'. Hahaha. Bukan melepak yang tak ketentuan ya... melepak yang bertentuan. AHahaha.

21 Jan, start kerja di City Parish. Tak menang tangan and kaki kami bekerja. Lari kanan, lari kiri, maju depan, maju belakang... Hehehe. Untuk duduk seja pun susah. Tak apa lah, sebab kebetulan Saturday, City Parish memang akan sangat sibuk sebab ada Sunset Mass dan juga persediaan untuk Sunday Mass. Penat juga tapi we enjoyit a lot (!). Hahaha. Petangnya, Fr Dom brought us along untuk Mass dengan komuniti Filipina yang kerja di pelabuhan Pulau Pinang. Mereka tak banyak tapi sangat menyeronokkan dan melucukan. Hahaha.

22 Jan, as usual, kami attend Sunday Mass. We worked half day seja masa ni. Fr bagi permisson ok. AHaha. So we ambil this time to go 1st Avenue, and have movie. I went for Journey 2: The Mysterious Island. Hehehe. Not Bad (!). Saya memang excited lah masa tengok. Tambah-tambah lagi The Rock!! I Likes Him so much !! Hehehehe.... Cuma kesian juga, badan dia tu besar aka tegap aka lebar juga, kadang-kadang saya terfikir, boleh ker The Rock buat this action ni??? Hahaha. Hisy..Hisy..Hisy... Tapi ternyata, he is always awesome in that way.. Muahaha. XD. After finished, saya chow pergi Bayan Lepas Airport, sebab my sister will fly to Sabah at that night. Saya dera dia tolong bawakan barang saya sedikit. Wakaka. Punya geram her face, tapi she won't marah one. Hahaha... Jahat saya kan (?). Sekotak seja. Tak berat pun. (wah! sempat cover lagi...) Hihi. XD. Luv u my sista! ^_^

23 Jan, we went for Chinese New Year Mass in OLS. Banyak pakai red colour. Hahaha. Tapi saya tak pakai. Sebab... Lupa. Heee. Tak apa lah, yang penting kita 1Malaysia kan, kan (?). Hahaha... Habis mass seja, we straightly go back to Assumption. Tidooo dan bedal movies dalam lappie masing-masing. Ahahah. Petang tu Fr Dom call, and ajak datang Phillipinos Youth BBQ Party di OLS. He picked us from Asumption. BBQ party ni mereka buat sempena kesyukuran semasa sambutan Krismas dulu, Phillipine youth banyak menyumbang masa tu. I like them, mereka sangat peramah dan yang bestnya, makanan tak henti-henti datang depan saya. Ada ayam, udang, mee goreng, tiram, sosej, snacks, biskut, macam-macam. Bersinar-sinar mata saya tengok. Muahaha. Kuat makan betol, kan (?). Tak apa, bukan selalu.. ehehehe.

Hari ini (24 Jan)... Kami cuti sepenuh hari di rumah. Yeah.. Haha. Saya dari tadi duduk tengok 'Secret Garden' dalam lappie. Addicted! Hahaks. Malam ni mau sambung tengok lagi. Mahu sambung gelak-gelak. Ahahaha. Cuma this evening, one of my friends here in Assumption ajak keluar untuk online. Temankan her lah ni sekarang, sambil diri sendiri beronline. Muahaha. Adeh... XD.

OK la, mungkin setakat ni seja story-mory saya untuk kali ini. Haikk, panjang juga rupanya saya tulis kan... Wah (!). *Garu Kepala* Hahahaha. Wink2. Thanks reading Witch Vera magic spells, nanti kita jumpa lagi. Hahaha. Peace ^_^


Writing and Eating at the same time, not bad... Hehehe. Enjoying my Tomyam Fried Rice here... Jeng3. Hahaha )!).

0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting