Pages

Saturday, 28 January 2012

30DBC: Day 18 - Been Here For CNY, Jumpa Naga & Singa.. Hehe

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Saturday, January 28, 2012
Spells Started 4:55PM, 28 January 2012.

Hallo, How Ya Doing Worldians! Anyeonghaseyo! Haha :)

It's the 18th Day of the 30 Days Blog Challenge and I'm reaching the time of we would be finished with our work for today in City Parish Office. Hahaha. Not much to do for today as I was stucked in very few works only, but consumed my time a lot. Preparing the form should be an easy thing to do but I got few mistakes inside them, need me to redo it again. Guess that, that's the way of learning, kan (?). Bertahan, bertahan.. Hahaha. Looking at the others, they were very busy with their own works. Owh, and we've just got one more friend of ours, today - Kevin (!). Hahaha. He came early in the morning, and started towork also by today. I guessed he was tired of the long journey, all the way from Johor, but he was very outstanding. Glad that we had him already. At least, they are more of us would be staying in the Assumption House. Dan... bertambah juga mainpower untuk memasak nanti. Weee. *gelak senang hati*

the gong and the player.... what a loud voice... roarrrr... hahaha!

Ok2, Let's continue with the 18th Day's Challenge. Hahaha. (!). Based on the guideline, I shall be showing to you something, based on this topic - 'a photo of somewhere you've been to recently'. Fikir-fikir balik, saya terr-confuse juga, 'recently' yang macam mana (?). Hahaha. Tempat yang saya ada pergi, balik-balik area Assumption House dengan City Parish seja. Muahaha. Jadi, saya sangat teruja lah apabila dijemput oleh Mr Peter untuk attend Majlis Rumah Terbuka Tahun Baru Cina yang dianjurkan oleh YB Chow Kon Yeow tengahari tadi. I'll be going somewhere lah tu ertinya kan. Hihihi. Tapi... saya ni memang pelupa, adakah, boleh seja saya terlupa untuk tengok nama tempat yang buat Open House... Haizz... *ketuk kepala*. Hee.

the essence of a lion...
That place is near to a Buddhist Society Temple. That building macam belong to a Chinese Family, Lee Family,.. saya tak pasti. It somewhere in Tanjong area of Penang. YB Chow Kon Yeow (ADUN Padang Kota) organized this CNY Open Houuse together with YB Lau Keng Ee (ADUN Pengkalan Kota) dan YB Ng Wei Aik (ADUN Komtar). Sangat ramai orang yang berkunjung, dan sangat seronok bila dapat tengok tarian singa depan mata. Hahaha. Yang tak bestnya, saya duduk depan gong, asal seja dia dipalu, macam jantung saya pula yang mau melompat keluar. Hahaks. Nasib baik bunyinya merdu... Hehehe...

people are taking food..
Makanan, tak payah story-mory banyak lah kan. Heee. Ada banyak, tapi kerana ramai tetamu maka barisan pun memanjang ramai lah. Hahaha (!). Lama juga tu menunggu, tapi tak apa lah, adat keramaian, betui dak (?). AHahah. Seperti biasa, saya makan seja apa yang boleh dimakan. Hahaha. Delicious foods memang banyak and saya sangat like cheese cake mereka (!). Kuat makan kan. Hehehe. Lupa ambil gambar makanan, terlampau kelaparan kut, dah tak ingat dunia lagi. Wakaka. Tak lah, gurau seja. Saya lupa nak ambil. Lagipun ramai orang. Hee.

again, the essence of lion... and yes, ada naga juga.. hahaha!

Sambil-sambil menjamu selera tu, dapat tengok banyak persembahan. Mereka nyanyi lagu Chinese, saya memang tak reti lah, tapi tumpang seronok dengar their voices and tengok mereka menari. Hehehe.. Cuci mata kan, apa-apa yang boleh ditengok, tengok seja lah. Hahaha. Jangan tengok benda lain sudah lah. kan. Hahaha. We were not there for a long time. Almost 2 hours seja then Uncle Peter ajak balik, hantar kitaorang balik pergi City Parish. Sebelum balik tu kan, saya sempat lagi ambil gambar dengan seseorang tau. Jeng. Nak tahu siapa (?). Hahaha. YB Lim Guan Eng, Ketua Menteri Pulau Pinang. Hahaha.

taking picture with YB Lim Guan Eng, His wife and their son..  the small boy - he's so cute! thanks for smiling to my camera! haha..

Wah, kenapa pula bunyi macam pelik seja kan... Haha, tadi tu saja-saja cakap begitu. Sebenarnya, saya belum pernah nampak YB Lim Guan Eng depan-depan mata walaupun sudah hampir tiga tahun di USM aka Penang. Hee. Hari ini adalah hari perrtama I saw him and the first time juga dapat berjabat tangan dengan beliau. He is a good person, and from the way he delivered his speech, saya tahu dia memang ada influence yang kuat dalam kalangan masyarakat. Very brave bagi comparison and humorous juga. Hahaha. Anyway, let's hope he could continue serving good for his people and for this country as well. Wee. Hahaha.

Itu lah cerita aka kejadian yang berlaku di sebalik topic hari ini. Hehehe. Walaupun tempat tidak spesifik, tapi kengkawan mesti boleh bayangkan such crowded place kan. Ada dewan, ada kem, ada makanan, jalan sesak, ada tarian singa, paluan gong, ramai orang, ada limau mandarin...bla, bla, bla... banyak lagi... Hahaha. Itulah rupa tempat yang saya pergi baru tengahari tadi.Hehehe... Wink2.

Lastly, thanks reading Witch Vera magic spells (!). Nanti kita jumpa lagi ya (!). Have nice Saturday semua... Hihihi.



YM pop up chat box appeared suddenly in my laptop screen. It's from him.... Very short talk seja, tapi somehow, something triggered in my heart. Hmm. Anyway, I hope the person is doing good. Amen.. *smile*


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting