Pages

Saturday, 14 January 2012

30DBC: Day 4 - My Idea Of Perfect Date!

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Saturday, January 14, 2012
Spells Started 12:05PM, on 14th January 2012.

Eloha! Ni Hao, Konichiwa! Haha. J

Yeehaa!! It’s the Day 4, which from the 30 Days Blog Challenge’ guidelines, I shall be writing about this – Idea of Perfect Date. Wuhuhuhu. Hahaha. Do you like this topic? Suka tak dengan topik ini? I loike! Sebab, because of this topic lah I have to perah my otak like a great lover ever, (Uhuks2) to get ideas, as if I’m the one who’ll be going for a date tomorrow night! Muahaha! But, saya excited juga pula buat ni topic, bila lagi mahu fikir idea untuk Perfect Date kita kan? Kan? Hahaha.. (!).


What's your idea?? Hahah

Ok, mulakan dengan kata salam sejahtera. Hahaha. Tarik nafas. Tutup mata. Buka mata. Ahaha, joke2. My idea is very simple only (tak larat mahu fikir yang grand-grand kan.. hehe). I guess that there are many more ideas we could get from out there, dan yang terutamanya adalah yang datang dari otak sendiri kan. Hahaha. Ingat selalu saja, ‘Simple is better’, ‘Small is Beautiful’. Wink2. Hahah. Ok, terlebih dahulu just mahu ingatkan yang all this idea adalah sekadar apa yang mampu, yang tercurah dari cetusan idea sendiri saya, dengan bantuan teknikal gambar dari si Mr Google dan sumber-sumber lain yang berkenaan. *Kredits kepada semua sumber-sumber gambar* Dan maaf beribu ampun juga sebab kali ini saya menulis dengan menggunakan bahasa "Rojak" aka bahasa bercampur-campur. Consider saja saya malas ber-speaking hari ini. Hari-hari lain pun mungkin juga. Hahaha! Adeh.

Perfect Date ya, Not Blind Date! Haha!

How's your perfect date? ^_^

Okay, mari kta ber-story-mory tentang Idea of Perfect Date ini. (banyak betul mukadimah saya ni…hoho) First of all, see first how long kita mau buat that ‘date’. Date bukan bermaksud sehari saja, ada yang boleh berdua, bertiga, berempat-hari. Hehehe. Yang lama tu lah yang akan pening berfikir untuk pengisian yang bersesuaian. If already get married, masa-masa personal tu tak payah lah fikir banyak sangat lagi kan, mesti automatik saja sudah tahu apa yang mahu dilakukan. Hahaha. Lagi lama ‘date’, ertinya lebih banyak lah pengisian, tapi biasanya yang berhari-hari date ini mesti yang pergi melancong bersama, kan? Kalau berpakej, lagi la mudah, time tak ada activity tu saja yang perlu difikirkan. Hahaha.

Yes, SAVE the DATE! Haha

Perfect Date juga mestilah apabila kedua-dua free dan mempunyai kelapangan untuk meluangkan masa bersama-sama. Mana best date kalau yang seorang balik-balik terima call kena panggil balik kerja kan. Tak pun, balik-balik melihat jam di tangan. Ketara sangat mahu berambus cepat. Haizz. Hahaha. Mesti yang seorang akan makan hati. Sudahnya, perfect date bertukar jadi perfect war. Huhu. Jadi, pastikan masa itu kedua-dua berkelapangan. Tandakan that ‘date’ dalam calendar; calendar rumah, kereta, pejabat, handphone semua lah letak, untuk lebih ingatkan. Haha! Kalau memang memory low, overdue sebab kerja, letak saja reminder, senang. Biar alarm menjerit kuat-kuat bagi ingatkan balik. Hehe. Manatahu betul-betul terlupa hari tu, kan susah? If me, not nice lah datang lambat untuk date. Dah lama tak jumpa, mestilah rindu dendam tu melimpah-ruah kan. Excited tahap dewa. Muahaha! Adesh.

Jangan lupa bawa makanan... Heheh

Watching Sunset pun romantik juga... Hahaha

Bila dah ada date yang bersesuaian tu, rancanglah perkara yang mahu dilakukan nanti. Sekali lagi, tengok lah berapa lama we want to ber-date. If one day, keluar jalan-jalan di tempat yang tenang, cantik dan romantic, atau berpiknik, satu idea yang baik, lepas tu boleh singgah keluar makan bersama di mana-mana. Amalkan konsep ‘Sharing is Caring, Sharing is the Best Part’. Hahaha. Kalau boy belanja makan, tak salah kalau girl pula belanja benda selain makanan semasa keluar bersama. Kalau kebetulan ada wayang yang menarik minat bersama, pergi menonton bersama-sama. Paling utamanya, kedua-dua sama-sama menyumbang idea untuk perkara yang mahu dilakukan. Kalau seorang saja merancang, yang seorang mengikut sahaja, kuranglah rasa excitement itu kan. Haha.

Let's cook together-gether! Hahah..

Bersedia dengan beberapa jenis resepi makanan.. Haha

Yang ini pula idea yang my brain terfikir if kita tak mahu keluar ke mana-mana. Maksudnya, sama ada yang seorang datang ke rumah, atau yang seorang datang ke rumah yang seorang itu. Alah, pandai-pandai lah agak siapa mereka yang dimaksudkan dengan ‘seorang’ itu. Hahaha. Satu perkara menyeronokkan yang boleh dibuat adalah menyediakan makanan bersama-sama. Mestilah kita mahu masak something special untuk that date kan? For girls, bersedialah dengan pengetahuan untuk menyediakan beberapa jenis resipi makanan dan jangan lupa senaraikan bahan-bahan resepi. Bila keluar untuk membeli bahan-bahan, mudah untuk kenal pasti barangan yang mahu dibeli. Apa salahnya buat sekali sekala, 'bersilat dan berkungfu' dalam dapur semata-mata untuk belajar menyediakan sejenis masakan kan? Percayalah, he will be impressed! Hahaha. Tiada yang lebih memuaskan selain melihat si dia menghabiskan hidangan yang kita sediakan dengan penuh selera! Hihi.

Hah,kalau sudah kedua-dua rupa begini, confirm lah tu, they enjoy the movie! Haha!

Dalam rumah juga boleh menonton wayang bersama. Pastikan movie yang dipilih adalah movie yang kedua-dua berkenan atau sudah lama berkeinginan untuk menonton movie tersebut. Selalu lah merujuk si dia tentang taste wayang yang diminati. Kalau seorang mahu tengok wayang Korea, yang seorang mahu tengok wayang aksi Barat, memang susah lah. Haha. Mesti ada seorang yang akan berdengkur kemudian (Tidur!) atau tak pun tarik muka masam. Aksi romantic dalam wayang pun, nanti muka dia still begitu. Hahaha! Yang parah dan bahaya, he or she bawa diri ke sudut lain dalam rumah, like main-main dengan your kucing ka, tarik majalah bawa ke beranda ka, macam-macam lah – pointnya, si dia tiada di sebelah kita. Tahap maut, dia mintak diri keluar. Haah, sama lah macam tidak ber-date tu kan? Ish3. Hehe.

"Will you marry me??" Mwahaha... XD

Ini pula personal idea dari my brain kalau yang lebih gila sedikit. Hehe. Saya mahu date di atas Gunung Kinabalu!! Wee. Siapa mahu ajak saya? Hahaha!! Memandangkan saya belum pernah ke atas puncak sana lagi, maka berpeluang untuk ke sana dengan someone yang special pasti lah akan jadi kenangan date saya yang paling seronok! Kalau dilamar atas sana pun, lagi lah. Berguling-guling saya turun balik sebab kaki tidak terasa menjejak bumi lagi. Hahaha! Joke2. Biar puncak Kinabalu menjadi saksi cinta kita bahawa tiada yang mustahil jika ada usaha, kesabaran dan campur tangan Tuhan. Aiseh… Jiwang sudah. Hahaha! Why Gunung Kinabalu? Yalah, sudah berkahwin nanti belum tahu dapat naik ke atas tu lagi, walaupun saya Sabahan. Kalau bukan sebab sibuk kerja and jaga keluarga, mungkin sebab badan sudah naik. (beberapa kilo) Hehe. Uhuks, belum kahwin sudah fikir sampai anak2 0wh kan. (?). Hahaha.

Demikian lah alkisah cerita Witch Vera untuk spell lesson beliau bagi Day 4! (Beliau lagi tu!). Ahaks. Simple kan my idea? Hehe. Biasalah, bukan Selebriti Star, mana larat mahu fikir yang grand-grand tu semua kan. Memadailah masa kita date itu, we both happy spend the time with each other, to be together, lebih kenal hati budi dan memahami satu sama lain dan paling penting, semakin hari, semakin sayang. Setuju? LIKE kalau setuju! Ehehe. Semoga entri Witch Vera kali ini sedikit sebanyak membantu! ^_^ Haha. Peace!




Love doesn’t make the world go round; Love is what makes the ride worthwhile… J

0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting