Pages

Monday, 16 January 2012

30DBC: Day 6 - Vince, I Luv You! (Haha!)

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Monday, January 16, 2012
Spells started 8:08PM, 16 January 2012.

Halo, Anyeonghaseyo, Konichiwa Dear Worldians! Haha.

First of all, don't be misunderstood about the post title haa... Hahaha (!). It's actually is a part of the 30 Days Blog Challenge, which for the Day 6, I shall be writing about My Celebrity Crush (!). Hehe. After some research (kononlah research), selain merujuk kepada Encik Kamus Bahasa bagi interprestasi 'Crush' yang sebenarnya, barulah saya dapat memikirkan siapakah 'selebriti' yang saya pernah ber-crush itu. Ahaha (!). And the 'Crush Award' goes to... Jeng Jeng Jeng, jejaka hensem di bawah ini, Vincent Chong atau nama panggilan beliau - Vince. Muahaha. XD.

Credit Picture - Utusanharian.com

Kalau dikira-kira, saya minat ramai selebriti lelaki juga ni. Haha (!). Tapi yang paling clear dalam ingatan adalah Vince, penyanyi yang menang Akademi Fantasia (AF) Season 1 tu. Haha. Nak tahu macam mana and bagaimana? Hahaks. Nak story-mory lah ni, tapi kena baca sampai habis tau. Aiseh. Haha (!).

Alkisahnya begini, pada tahun 2002 yang lalu (Uwah, macam tulis karangan lah pula kan.. Hihi), while I'm still in my Form 1, tyme holiday hujung tahun tu, I was going back to Tamparuli with my family. That memang dah jadi tradisi kitorang satu family lah, asal hujung tahun mesti balik. Kalau tak, memang 'mogok' lah jawabnya. Haha (!). Tidak betah duduk di Ranau masa cuti. Mesti merayu-rayu kat parent ajak balik Tamparuli. But now, sejak Yapa (my dad) start bawa kereta sendiri, tak payah tunggu hujung tahun pun boleh balik. Hehe (!). Masa cuti 2001 tu, ada Christmas National Open House dibuat di KK. Masa my aunt tanya siapa nak join ikut, dengan suka hatinya saya menawarkan diri. Haha (!). We went together dengan ramai orang lagi masa tu and I got new friends juga. In my mind masa tu, teringin mahu tengok Fireworks seja. Al maklumlah, tak pernah tengok depan mata kan. Eheheh.

One of his picture while still in AF (taken from asiafinest.com)

Ish3. Banyak pula mukadimahnya kan? Haha (!). Disingkatkan, masa malam tu, ada konsert oleh beberapa orang artis Malaysia termasuk Vince. Yang paling saya ingat, Jextie Alexius seja. Ahahah. Penyanyi lagu Dusun yang sedang femes masa tu dengan lagu nya 'Id Tanga Tuong'. Haha (!). Masa tu, saya tak tahu Vince pun lagi. AF pun belum dengar. Saya ingat masa tu, Vince nyanyi lagu Ronan Keating. Haha(!). My new friend (she is older three years than me), dia ada bawa kamera. She asked me to capture his picture tapi masa tu memang ramai orang, jadi gambar memang tak jelas and bikin sayang filem seja. Hihi. Kesian dengan dia and takut sia-sia guna filem, saya pun dengan beraninya bertanyalah kepada pegawai yang bertugas jaga dekat pentas. "Uncle, buli ka tulung ambil gambar tu penyanyi yang sedang nyanyi tu?". (Uncle lagi tu! Haha). Untung juga, he responded me. Kesian tengok saya yang masih budak-budak tyme tu kut. Haha. (!).

picture taken from ladyshahadah.blogspot.com

He was kind of good too, lah. Adalah dua tiga kali dia tolong snap dari jarak dekat muka Vince. Yang bestnya, kebetulan pula Vince bergerak ke bahagian berdekatan tempat kami sedang berdiri. Sedang that pegawai snap gambar, saya pulak ambil peluang tengok Vince, kira mencuci mata lah tu kan. Mwahaha (!). Dalam otak saya masa tu, cuma satu "Wah, hensemnya dia!". Hahaha (!). Tak tahulah mata saya ni dah mamai atau apa, berpinar-pinar, tak semena-mena nampak pula dua biji mata that singer, Vince, was looking at me too !! Ohmaigod!! Gugur jantung beta! Hahaks.

picture taken from mizzjzeebabelicious.blogspot.com

Bayangkan after that, for the next few days, I was asking my friend to cuci cepat-cepat gambar yang kitorang ada snap masa Christmas Open House tu. Kata tak sabar nak tengok my picture bawah Pokok Krismas gergasi, tapi sebenarnya tak sabar nak tengok muka Vince. Ahaks (!). Kamera masa tu masih guna kamera berfilem, nak tengok gambar memang kena ambik masa lah. Picture masa tu not bad lah juga. Boleh lah kunun mengubat kerinduan (wkakaka). But now, those pictures dah hilang entah ke mana. Hihi. And for the next few months, mula lah memasang angan-angan Mat Jenin saya ni, nak jumpa Vince (!). Hahaha (!). Saya collect his pictures yang ada dalam news and magazines, masuk dalam buku skrap; and masa tu baru lah saya tahu yang he was actually the winner of AF Season 1. Hahaha (!).

Cover album terbaru Vince, Kronologi Cinta, 2010

I'm still a fan of him by the way. Hehe. Like the other fans. Haha (!). Terdengar juga, Vince kembangkan karier nyanyiannya ke luar negara (Taiwan? Not sure), tapi di mana seja pun, let's wish him all the best. Haha. His voice is great (!). Proud to know too that he's Malaysian. Haha.

Begitulah endingnya for this Day 6 topic - My Celebrity Crush. Hohoho. Kenang-kenang balik, lucu juga. Masa tu memang gila mengumpul gambar artis dalam buku skrap. Siap letak bunga-bunga, bawa ke sekolah, tanding-tanding dengan kawan-kawan yang lain. Hahaha (!). Sekarang, mana rajin lagi buat those things. Rajin baca gossip-gossip terkini tentang mereka, adalah. Muahaha. XD.

OK, nanti kita jumpa lagi! Makasih kerana sudi membaca entri saya! Wee.... Hahaha (!). ^_^ Peace !

Guess I never knew what to expect
How my life will change with you right now and then
Can you tell me how to love I wanna know
Ho to take it so tasty so be I
And now we here together
In this time
-Vince ft Joanna Henley Rampas, Teach me How To Love-
Kronologi Cinta, 2010

0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting