Pages

Wednesday, 18 January 2012

30DBC: Day 8 - My Dream-Dream Wedding (Hehe!)

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Wednesday, January 18, 2012
Spells Started 11:00PM, 18 January 2012.

Hallo Dear Worldians! Ni Men Hao! Anyeonghaseyo! Haha. :)

Omo, Omo... I am kind of almost late for the 7th Challenge of the 30 Days Blog Challenge (!). Was kind of buzy before with packings and revisions for my last examination paper. Huaa. Hahaha (!). Anyway, based on the 30 Days Blog Challenge, today's topic is 'your dream wedding'. Hehehe (!). Exciting topic right (?). Hahahaha (!). This year 2012, there must be many yang mahu menamatkan zaman bujang kan (?). Siapa tu (?) Hahahah. Including me lah tu. Ehehehe. Aiseh (!). Belum habis study, sudah fikir kahwin owh kan (?). Uhuks. Kerja pun belom, gaji belum ada, ada hati mau kawen (?). *ketuk my kepala*. Hehehe. Alar, mana la tau kan kut-kut saya ketemu jodoh this year. Putera Raja datang meminang diriku ini. Wah (!). Hahahaha. Tak habes-habes berangan (!). Hohoho. Ok2, tak nak buang masa, Witch Vera want to berstory-mory tentang Dream Wedding for today's topic. Wee. Hahah.

Anyeonghaseyo! I Wanna Marry You! Hahaa! Picture Credit: weddinginspirasi.com
I want laced dress! Hahaa! Picture Credit: divineweddingplus.com
Ok, first sekali mestilah pasal wedding dress. Hehehe. Kengkawan girls yang lain mestilah nak tampil beautiful and amazing masa wedding day nanti kan (?). Hehe. Semua yang nak kawen pun mesti nak begitu. Betui dak (?). Hehehe. My dream wedding dress simple jer. Yang pentingnya ada sleeves. Veil kalau boleh nak yang panjang and ada crown yang bersesuaian. Disebabkan saya sangat minat dengan hanbok Korean, saya berangan la juga nak kawen pakai wedding dress yang ada ciri-ciri Korean tu. Hehe. Macam gambar atas ni lah. Bukan yang takda lengan tu ya, tapi yang sebelah kiri, yang ada lengan. Nice kan (?). Nampak ayu gitu. Hahaha (!). Adeh. And teringin juga nak pakai gaun yang ada banyak hiasan lace and labuci. Ala classical gitu. Hahaha (!). Takpa, ini dream seja, logik lah teringin pakai itu ini. Kan (?). Haha.

simple mimple decoration saja, yang penting bahagia. aiseh (!). haha. picture credit:  buzzle.com
Saya Kristian, jadi terfikir juga tentang decoration tempat Wedding Sacrament and Matrimony nanti. Biasanya buat kat church lah. Saya tak nak yang berat-berat punya decoration. Nanti susah pula nak kemaskan those things bila event dah selesai. Susahkan orang lain seja nanti. Ahahaha. I Love White and Green colour combination. So, saya nak that colour muncul dengan banyaknya masa saya kahwin nanti. Muahaha. Wah (!). Senang cerita semua orang pakai hijau putih sahaja lah kan (?). Mode kejam. Hahaha (!).

small ring for a big event in someone's life, and representing the forever bonding wishes. picture credit: theandaman.asia
Untuk wedding ring pula, saya tak wish yang grand-grand punya ring lah kut. Yang penting buatan original and paling utamanya, dipilih bersama by me and my bakal husband. Hihihi. Pilih wedding ring bersama mestilah memerlukan citarasa yang bertepatan satu sama lain. Ertinya, we both suka that ring to represent our bonding. Betui dak (?). Hahaha. (!) Macam ring dalam gambar atas tu lah. Kalau boleh, nak letak my name and his name juga atas that ring. Hohoho.

luas, terbuka and tenang. picture credit: weddingflowersworld.com
Untuk wedding ocassion dan decoration selain dekat church, saya nak buat that event di kawasan yang terbuka dan tenang. Ada kawasan yang hijau and tak panas. Kawasan juga mesti luas supaya senang tetamu nak bergerak ke sana-sini. Tapi tak nak kawasan yang totally terbuka, kalau boleh berbumbung. Takut pula hujan lebat turun tiba-tiba. Naya tu. Al maklum lah, Malaysia ni negara tropical rainforest. Hujan sepanjang tahun. Hahaha (!). Kesian semua, termasuk pengantin sekali basah kuyup. Wakaka. :p

food enough for everyone! haha! picture credit: www.rewaj.com
Untuk makanan and wedding cake pula, saya nak it's enough for everyone. Hahaha (!). Paling pentingnya, makanan. Dari semua pengalaman melihat orang kahwin, saya notice makanan memang akan disediakan sangat banyak. Tak apa lah, sesuai lah juga kan (?). Tetamu kita bukannya semua duduk dekat, ada yang datang dari jauh and berbagai-bagai background juga. So, masa wedding day nanti, saya harap dapat sediakan makanan yang cukup untuk semua dan ada pilihan juga untuk para tetamu. Means, kalau mereka vegetarian, ada banyak pilihan lauk lagi untuk mereka. Same goes untuk yang datang from different religion. Hahah.

wajib hijau putih! haha! picture credit: 4.bp.blogspot.com
Gambar atas sebagai contoh and hiasan lah. My dream wedding cake tak jumpa yang berkenaan dalam carian Google. Muahaha (!). Dah nama nya dream, nak buat macam mana kan (?). Eheheh. Macam saya kata tadi, saya suka elemen putih dan hijau dalam wedding. My cake pun mesti sama juga (!). Wah (!). Hahaha. Design tak lah macam dalam gambar atas tu, mungkin a bit bigger than that lah, and ada design tertentu. Tapi konsep sama, ada elemen putih hijau. Jangan tetamu takut nak makan, sudah lah. Hehehe. 

Maka, itu lah Dream Wedding yang ada dalam fikiran saya. Hahahaha (!). Banyak lagi sebenarnya nak dikongsi tapi takut sampai besok tak siap tulis. Muahaha (!). But in real life, actually saya tak wish sangat lah Wedding Day yang grand-grand, memadailah ia berlangsung dengan penuh bahagia, dihadiri rakan-rakan saya dan semestinya semua ahli keluarga. Satu yang terutama is, saya and husband selamat disatukan dan sah sebagai suami isteri, dalam undang-undang and juga tuntutan agama. *Smile*. Hihi.

latar Gunung Kinabalu! I like! haha. picture credit: bennyliew.com
Owh, yang ni mesti (!). Eh, belum habis rupanya. Hehe. No laah, sedikit saja lagi ni. Ini untuk wedding photoshoot. hehehe (!). Saya nak rakam banyak-banyak kenangan Raja Sehari dengan si dia nanti (!). Tak kisah lah di mana-mana, kat my kampung ka, his kampung ka, anywhere will do, yang penting tangkap gambar banyak-banyak. Siapa nak jadi photographer sayaa (?). Hahahha (!).

Ok, now, really end of the story ready lah. Hahaha. See you again in the next story-mory from Witch Vera. Thanks reading and have a good night (!). Hahaha. Golumn saya sudah tido sekarang. Awal betol. Haha (!). Adjaa everyone, Peace (!) ^_^


you by my side, that's how I see us,
I close my eyes and I can see us,
we're on our way to say I do-oo
my secret dreams have all come true-oo
I see the church, I see the people,
your folks and mine happy and smiling,
and I can hear sweet voices singing, Ave Maria..
~The Wedding, Julie Rogers~


2 Wizard Spells Here:

faiq said...

ang kawin..kasi aku kad :)

Witch Vera said...

Faiq::

Ahahaha.. alala, lupa plak nak letak dream wedding card...!!aiya.. muahaha XD.... saya kawen? Lama lg kut... hihihi...

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting