Pages

Tuesday, 17 January 2012

30DBC: Day 7 - Witch Vera Two Years Ago & Now

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Tuesday, January 17, 2012
Spells Started 10:33PM, 17 January 2012.

Hallo! Ni Men Hao! Anyeonghaseyo Dear Wordians! Haha :)

Kind of bit late in posting for tonight, guess that many things were on the middle of the way, and no choices; we have to get it through. Kan (?). Haha. But, I'm still on my way for the 30 Days Blog Challenge, saya tak mahu mengalah and takkan mudah mengalah (!) Aiseh (!). Semangat betul Owh kan (?). Hahaha (!). So, based on the 30 Days Blog Challenge Guideline, I shall be writing about this - 'A picture of you last two years ago and now, and how you've changed since then'. Hahah (!). Bunyi macam senang kan, tapi susah juga sebenarnya. Bukan sikit folder picture dalam lappie saya ni, kalau well organized tak apa juga, ni kelam kabut. Hahaha (!). Sudahnya, hampir sejam juga saya keluar masuk satu-satu folder demi mencari gambar-gambar berkenaan. Heheh. Nasib baik ada stok. Fuhh (!). Hahah. Satu hal lagi, kena think perubahan dalam masa dua tahun ini. Banyakkk... Tapi nanti saya story-mory mana-mana yg sempat lah ya. Wink2. Haha (!).


This year is 2012. Dua tahun lalu ertinya selepas 2011 and 2010.. Maka picture yang dimaksudkan adalah yang diambil pada sekitar tahun 2009 (!!). Betui dak (?) Hahah (!). So, picture di atas tu is my picture last two years ago, diambil hujung tahun 2008. Hihi. Alar, kira dekat-dekat tahun 2009 lah tu kan. Hehe. Still remember, that was my last day in SMKTE, just finished my last paper for STPM. And last day wearing that purple baju kurung uniform. I like it so much (!). Haha. Saya budak skema masa tu, jarang langgar peraturan sekolah. Ehehe. Suka dekat-dekat cikgu, tanya pasal pelajaran. Hoho. Wah (!). Bunyi macam budak baik lah pula kan. Ahahaha. But actually, di rumah saya sangat 'mengular'. Mengular ertinya kira agak pemalas lah juga. Nak kena sound dua tiga kali baru saya bergerak buat apa yang disuruh. Hahaha (!).


Saya baik hati, bagi lebih picture sedikit. Haha (!). This picture pula awal tahun 2009. Time tunggu result STPM keluar lah ni. Hahaha (!). That year, saya potong pendek my hair. Kunun-kunun nyaa mau ikut style salah satu pelakon Korea yang sedang femes ditayangkan kat TV2 masa tu, tapi lain pula kejadiannya. Hahaks (!). Sejak itu, saya terpaksa admit lah yang saya sebenarnya tak berapa match dengan short hair punya style. Uhuks. Hari-hari berharap, 'please, please, cepatlah panjang balik my rambut'. Hahaha (!). Kemasukan ke universiti masa tu sekitar bulan Jun dan Julai, so ada masa untuk keep my hair longer. Hihi. Tapi dalam masa 5 bulan tu juga lah pula berlaku proses pengumpulan lemak. Haish. Hahah (!). Saya jadi chubby sikit masa ni. Ehehe.

So, these picture bawah ni adalah my recent pictures. Hahaha (!). Major changes yang korang boleh nampak mestilah my hair dah tumbuh panjang. Hehehe. Tak terasa nak potong lagi kut, sebab saya target nak curl this hair by this year. Dup dap dup dap, takut juga sebab festime nak curl rambut. Hahaha (!). Nantikan apdett saya for that k (!). Haha (!). Wink2.


And saya rasa yang saya masih ada meninggi lagi sedikit dalam masa dua tahun tu. Tengok la picture bawah ni, ada lampai sikit tak (?) Muahahah. Perasannya kan (?). Hahaks. Tapi itu lah kebenarannya. Saya sukat tahu. Hihi. But sekarang dah tak meninggi lagi dah, melebar tu yang mungkin boleh berlaku. Nak tak nak, kena exercise lah juga sekali-sekala. Hoho.


Last picture, (all tiga picture ni diambil masa pergi Genting Highland last year, October, sbb tu sama pakaian, ahaha), pula menunjukkan perubahan dari segi berpakaian. Hihi. Dulu saya tak berapa mahir bab-bab pakaian layer and match, tapi melalui pembacaan and pemerhatian, sekarang dah boleh keluar dengan gaya walaupun denim simple sahaja. Hihi. Saya suka seluar kaki besar dua tahun lalu, tapi sekarang saya dah tak cari that kind of seluar anymore. And lebih berani sedikit dalam berpakaian. Haha (!). Setiap orang ada pendapat sendiri dalam berpakaian kan, jadi kita tak perlu kisahkan sangat lah how people see us. Selagi kita selesa and happy dengan apa yang kita pakai, it's enough for me. Just make sure sesuai dengan event and tempat lah. Haha (!).


Banyak yang berubah sebenarnya. Two years ago, I was one of those secondary school students, now I am one of those undergraduate students in USM. Two years ago, I was wandering around Sabah only tapi sekarang I could say, more than half of Peninsular Malaysia saya dah lalu. The farest place yang saya pernah jejak pula is Hong Kong. This year harap-harap tercapai lah target untuk keluar lagi. Hehe. Tapi sekarang saya dah jadi budak nakal kut. Haha. Hmm. Ada juga perubahan yang personal, yang sangat berat untuk diterima tapi saya gagahkan diri untuk terima. Dalam dunia ni hanya saya dan dia sahaja yang tahu, dan yang  di atas sana. Sakit untuk terima kebenaran, tapi saya terima sahaja apa yang sudah berlaku, siapa diri saya yang ada sekarang. Smile. Wah (!). Napa tiba2 feely ni ya, Hee. Rasanya itu sahaja lah yang dapat dikongsikan for this Day 7 topic kali ini kut. Haha (!). Nanti kita berstory-mory lagi dalam post yang akan datang k (!). Hahaha (!).

Thanks for reading Witch Vera entry (!). Have a good night and wonderful sleep k (!). Hahah ^_^ Peace (!).


I have a dream, a song to sing
to help me cope with anything
if you see the wonder of a fairy tale
you can take the future even if you fail
I believe in angels, something good in everything I see
I believe in angels, when I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream
~Abba, I Have A Dream~


1 Wizard Spells Here:

mayangsayang said...

wahhh.... comeiiii...

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting