Pages

Friday, 2 March 2012

30DBC: Day 19 - What's In Witch Vera's Make Up Bag? Hoho!

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Friday, March 02, 2012
Moshi-moshi, Ni hao Dear Worldians! Anyeonghaseyo! Haha. :D

This is kind of late right, but just consider that it's officially continued back by today, the 30 Days Blog Challenge k. Muahaha... (!). Orang lain, start la balik dari awal kan ? Tapi saya pula start dari tempat yang saya terhenti dulu. Hua3. Kalau mula dari awal pun, ceritanya masih sama juga. Jadi, jeng3... Hahaha (!). Ok, let's just begin with the next challenge, the 19th challenge of the 30 Days Blog Challenge, which is 'What's In Your Make Up Bag'. Menarik tak this topic (?). Hahaha (!). Bagi saya, this topic buat saya exciting juga. Biasalah kalau dah namanya pompuan kan... Muahaha.



Bila dah aware with this topic, saya pun start-lah menyelongkar my own make-up bag. Selama ni, saya tak perasan dan ambil kisah sangat benda-benda yang tersumbat dalam this bag, tapi bila ada benda yang tak lengkap tu, saya tahu sangat lah. Hehehe. Sebab sekarang pun banyak yang kurang. Untuk sekarang, saya hanya ada those things yang basically needed saja if you're a girl with some interests on make-up. Muahaha. Jadi jangan ketawakan saya haa... Ha Ha Ha (!). So, this is my simple make up bag. Hehe. This bag tak guna zipper, hanya tali untuk ketatkan bukaannyaa.


Maka... Inilah sekaliannya benda-benda yang ada di dalam.. Ahaha. This one is my foundation cream. Saya guna BB Cream - Natural. Hahaha... Senang nak dapat this foundation cream dan harga juga berpatutan. We can get it around RM16 - RM20, depends which beauty outlet yang kita kunjungi. Setakat ni, saya biasanya beli kat Watson seja sebab lebih murah. Muahaha. Best duration untuk guna this cream up to maximum 8 hours (for me lah.. haha). Ok lah juga sebab tak baik juga pakai this thing lama-lama, nanti kulit akan affected pula. I like this foundation cream sebab first, colour Natural-nya memang padan dengan warna kulit saya yang tak lah gelap sangat, n tak cerah sangat juga.. Second, dia mudah blend-up dengan kulit n ketiga, saya tak perlu gunakan banyak sebab one small drop seja sudah boleh bagi effect yang saya mahu. Hahaa.


Next, is my Liquid Black Eyeliner dan Mascara. Saya akan pakai this two things hanya apabila saya sempat alias ada masa untuk apply mereka and bila ada keperluan untuk pakai. Hehee. Nak tahu, saya tak reti apply Liquid Eyeliner dan Mascara dengan baik sebelum ni. Hanya bila saya ambil peluang bekerja as part time Waitress di Sutera Harbour Resort, baru lah saya serius belajar untuk apply these things on my make-up. Sebab, that time, kami memang diwajibkan untuk touch-up dan apply make-up dengan baik. Eyeliner akan bagi effect kepada eye's shape kita, dan buat mata lebih terampil. Mascara pula akan bantu Eyeliner's effect apabila kita apply kat bulu mata. Garisan bentuk mata nampak lebih jelas, kemas dan menarik. Muahaha. xD.


Yang ini pula adalah koleksi Lipstick yang saya ada inside my make up bag. Tak banyak, ada tiga seja.. Ahaha. Yang tengah tu tak dikira sebagai Lipstick sangat sebab dia berfungsi lebih sebagai pelembab bibir, dengan sedikit warna kemerahan jernih. Saya gunakan Maybeline for this Lipbalm. Haha. Then yang kiri kanan tu pula produk Lipstick dari Avon, deep pink colour n yang satu lagi lebih kepada pink keunguan and lebih gelap sedikit. Hahaha.


Yang ni pula adalah my daily powder - Silky White. Hahaha. Kesian, tulisan pun dah kabur-kabur kan. Hahaks. Tak apa lah, yang penting its content is good. Muahaha. Yang ini juga saya pilih jenis Natural, 07. Sesuai dengan my skin colour dan sangat lembut. Hahaha. This powder tak mahal sangat, we can get around RM7-RM10. Hahaha. I'm a very modest consumer okie. Hihihi.. :DD


And what's this last thing? Hehehe. Sebenarnya itu benda... is my hair clipper. Hahaha (!). Saya masih ingat, saya beli this clipper masa undergo Industrial Training di Sandakan last semester. Hahaha. That pattern - macam warna bulu harimau bintang la pula kan. Hihi... Masa tu, saya main beli seja, kelam kabut mencari hair clipper kan... Kebetulan pula, kawasan tempat saya tinggal masa tu masih jauh dari bandar atau pekan, jadi pergi beli di kawasan kedai runcit sahajalah. Hehehe.

Maka, itulah benda-benda yang ada di dalam make-up bag saya. Hahaha (!). Tak banyak, sikit seja tu.. Hehe. Banyak lagi beauty products macam Eyeshadow yang saya tak ada. Tapi yang itu saya jarang apply, jadi taklah wajib sangat masa sekarang. Muahaha. Apa pun juga, walaupun ada antara kawan-kawan yang memang tak minat all this make-up thingy, sekurang-kurangnya belajar lah untuk gunakan sebahagian daripada benda-benda asas dalam make-up. Nanti boleh apply sendiri bila perlu, tak perlu minta orang tolong buatkan... Betui dak (?). Hahaha. 

Mungkin setakat tu seja untuk topik kali ini  bagi 30 Days Blog Challenge. Hahaha. Thanks kengkawan for reading Witch Vera's spell today, n semoga kita jumpa lagi for the next topic challenge (!). Hahaha. Adjaa! (^_~)m..


Is browsing through some Master programmes in USM... Kind of really attracted with one of them, which is related with my current programme. But, who knows what would happen in the future ? Hurmm. Gotta have deep thoughts about this.... Yezza... :))


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting