Pages

Friday, 9 March 2012

30DBC: Day 26 - Sorry That I'm Not A Cartoon Addict (Hee..)

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Friday, March 09, 2012
Spells Started 8:24PM, on 9th March 2012.

Hallo Dear Worldians! Ni Men Dou Hao Ma? Haha..

Yeah, It's Friday again (!). I always love Friday, it's a day of relief. Hehe. It's not that there would be no classes on this day, it's just a norm for me since I was in primary school. Every week, Friday is the last day in school, but there is something more about it to me. It's the day when my dad is coming back home, since he is teaching in a primary school, far away in a rural village, in Ranau. He couldn't go back for every day during that time and we were waiting for him, on every Friday. I guessed mum is the person who are most waiting for him, even until now. Now, since he got his own transport already, and cellphone is there to connect each of us, we could meet more often already and hear from each other whenever we remember about every one of us. Oh, I miss my family very much (!). :(

Huhu... Before I ended up with cries over this misses, baik teruskan dengan challenge for today's 30 Days Blog Challenge. Haha. It's the Day 26 already and the topic is 'Your Favourite Cartoon Characters'. Hahaha. First of all, sorry to say that I'm not a cartoon or anime addict. Heee.... Kalau ada ujian atau exam tentang cartoon, saya konfem K.O la.. Hahaks. But, to fulfill the requirement, saya story-mory juga la kepada kengkawan semua tentang cartoon characters yang boleh menarik minatku sikit-sikit haa.. Hahaha. Winks...

Pokemon! Pi-Pika..Pikachu! Haha! photo source: www.free-press-release.com

Ok, amongst semua cartoon characters yang saya tahu and pernah tengok, saya paling suka watak cartoons dalam Pokemon, terutamanya haiwan kilat itu - si Pikachu. Hehehe. Btw, they are all animal ba kan (?). Toinkk. Hahaha,... Saya masih ingat, saya kenal this character sebelum saya tengok seriesnya dalam TV. Hahaha. Masa kat sekolah rendah, saya salah seorang pengawas sekolah. Jadi, masa Year 4, Year 5 tu, budak-budak di school suka main card game, sampaikan masa pembelajaran n pengajaran pun mereka curik-curik main. Kami yang 'security guard' ini pun apa lagi, menjalankan tugas dengan penuh berhemah kunun nya. Tulis nama dan tangkap cards mereka sekali. Muahaha (!). Saya ingat, saya dapat tangkap banyak card masa tu, dan ada juga yang saya terangkut balik rumah sebab tak sempat hantar ke bilik disiplin. Dari situ saya nampak Pikachu, dan tahu kewujudan kartun Pokemon. Hehehe. Pokemon ditayang di NTV7 masa tu, tapi TV di rumah tak boleh view that channel. TV2 dan TV1 seja.. Kesian kan.. Hehehe. Masa balik kampung di Tamparuli, baru saya dapat tengok, tu pun tak tahu hujung pangkal cerita.. Hahaks. Apapun, mereka memang comel. Haha (!).

dia gumuk sebab suka makan donut.. haha..joke2 - photo source: wallpaper-fresh.blogspot.com

Next adalah watak kartun Doraemon, Hahaha. Saya masih ingat, main reason saya suka betul tengok this cartoon adalah kerana poket ajaibnya itu. Muahaha. Saya berdebar tunggu alat apa lagi yang si Dorameon akan keluarkan dari dalam poket untuk tolong si Nobita itu. Hehehe. Kekadang saya berangan, alangkah bagusnya kalau saya pun ada poket ajaib macam Doraemon, saya boleh guna pintu ajaib bila-bila masa. Buka pintu seja dah boleh pergi tempat lain. Tak perlu naik aeroplane, tak payah book ticket, jimat duit. Hahaha (!).

sakura n shaoran versi dewasa... hahaa... photo source: www.good-wallpapers.com

Cartoon Character seterusnya yang boleh dikatakan one of my favorite is Tsubasa Chronicle: Chronicle of the Wings. Hehehe. Another version of Sakura and Shaoran. Hohoho. Saya suka dengan pengembaraan mereka untuk kumpul bulu sayap memori Sakura. Setiap kali berjaya, mesti Sakura akan dapat sedikit ingatan tentang masa lalunya, tentang zaman kanak-kanaknya dan tentang seorang budak lelaki yang sangat rapat dengannya dulu. Tapi saya hanya dapat tengok this series sekejap seja masa cuti panjang menunggu result STPM. After dapat result and continue study di USM, saya dah tak tengok apa-apa Cartoon Series lagi. Saya tak tahu pun ending of that series. Hahaa.. 

Itu sahajalah cartoon characters yang boleh saya story-mory sikit-sikit untuk topik kali ini. Kalau nak mention beberapa watak lagi, boleh juga sebenarnya macam Dragon Ball, Sailormoon, Detective Conan, Power Rangers, etc tapi masalahnya pengetahuan saya tentang cerita dan watak-watak dalam those cartoon series adalah pada tahap "F". Hehehe... Jadi better saya stop sampai sini dulu. Hahaha... (!) Jumpa lagi ! Adjaa! (^_~)m


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting