Pages

Saturday, 20 October 2012

Hye! Dear Real Working World! :)

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Saturday, October 20, 2012

Spells Started at 9:41PM, on 20th October 2012.

Moshi-moshi Dear Worldians! ;)

Dah empat hari tak apdet TMOD.. Agaknya saya ni memang tak bole dilabel blogger tegar la erk... (?). Hehehe... Although banyak family members and few friends yang cakap, saya ni asyik sangat blogging. Muahahah... Tapi entries tak pernah-pernah pun lancar, ada lubang-lubang.. Ehehehe.... Apa boleh buat la, kalau duduk tenung blog saja, tapi idea takda pulak, baik tidur.. Hahaha.. Ada lagi faedahnya. Tapi seriously, kalau memang tak ada rasa apa-apa nak tulis, tak perlu peningkan kepala untuk fikir-fikir pulak. Sebab tu la agaknya banyak blogger buat draft entries, boleh publish anytime, in case jarri jemari memang dah tak terdaya nak coret-moret on that certain day... (mungkin saya pun kena praktis benda ni juga lah, TMOD have to stay 'alive'! haha)....

Tapi kali ni saya nak story-mory dengan kengkawan, saya bersyukur sebab dah kena hire untuk kerja. ^_^ Bukan permanent job, kontrak jer pun tapi yes, itulah yang saya targetkan sebenarnya. Saya nak buat kerja-kerja macam ni dulu untuk kumpul pengalaman banyak-banyak maybe for 1 - 2 years dahulu. Saya juga masih perlu treasure my own 'pearl interest' actually sebab there's a thin line between hobbies, talents, skills and passions. Saya dah pernah tersilap sekali (well, just let it go), saya perlu belajar daripada kesilapan lalu. Okey, mesti korang tertanya-tanya jugak kan, dari tadi asyik story-mory pasal kena hire, tapi tak pula story pasal kerja yang sebetulnya.. Ahaha.. Hurm, agaknya korang faham juga kalau saya just mention PA (Project Assistant) kan (?). That would be my job position starting this Wednesday. PA kepada Projek Tuaran Arts Community RIK. Saya memang bersyukur sebab dapat this job, saya tak kisah sangat pasal salary for the meantime sebab saya cuma nak gain as much experiences as I can, and not just sitting silently without nothing to do. :D


Tadi dah kena briefing by our Project Manager. She's a very strict person. After all, that motivates me sebab saya memang perlu kena dengan this kind of people to do work. Hee... From what she told us, saya dapat bayangkan things yang perlu dibuat by next two weeks. Rasa gemuruh, berdebar nak start ni, harap-harap lah saya boleh hasilkan mutu kerja yang memuaskan my employer nanti, I will do my best. Tugas ni agak mencabar bagi saya sebab kena banyak deal with people and masa juga sebenarnya semakin suntuk untuk settle few things. Gladly, selain saya ada seorang lagi PA nanti, jadi taklah rasa seriau sangat. Hee.. :D

Anyway, esok sampai selasa saya nak pergi satu tempat.... Wink2.. Hahaha..Nak tau (?) tak apa, nanti-nanti saya story-mory kay...(?). Barang nak dibawa esok pun belum packing ni.. Hahaa... Rasa teruja sangat ni, yalah dah lama menunggu kan (?). Hahaha... Adoii.... 

Okeylah, mungkin setakat itu saja spelling saya malam ni. Hahaha... Terima kasih jenguk-jenguk and baca juga kay.... Lain masa, lain spell lessons, kita jumpa lagi k....baiii....^_^


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting