Pages

Sunday, 21 October 2012

I Chose Your Heart (Ku Pilih Hatimu)

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Sunday, October 21, 2012

Spells Started at 11:24PM, on 20th October 2012.

Elooo2.... !! ;)

Hi, sebelum tido, saya nak share lagu ni dulu dengan korang... Bagi yang mengikuti perkembangan lagu-lagu Melayu & Indonesia, mesti tak miss lagu ni kan... But for me yang memang bukan pengikut tegar, lambat sikit mau tahu.. Hahahha... Nak lagu tu yang 'sampai' sendiri to my awareness. Hehehe... So lagu kali ni yang tertangkap to my perhatian is lagu nyanyian Ussy (feat Andhika Pratama) - 'Ku Pilih Hatimu'. Tahniah2 !!! Hahaha... Jum layan dengar dulu... ^^


Saya first dengar lagu ni masa 1st time tengok drama bersiri 'Saiful Nita', yang ditayang kat TV3 tu. Dengar jer, hati saya ni macam dibuai-buai dah.... Touching sangat lirik lagu ni... :s Tapi masa tu saya cuma ingat bahagian chorus... Syukur ada Mr Youtube yang memang berkolaborasi sangat2 intim dengan Master Google, dapatlah saya mencari tajuk lagu ni and download sekali lagunya....Hehehe.. Balik-balik dengar okey... Pagi, tengahari, petang, malam..sebelum tido... Hehehhe.. Sampaikan my younger sisters yang dua orang tu pun dah terikut hafal lagu ni... Wakakka.... Bila saya dah suka satu-satu lagu tu, beginilah jadinya. Mereka akan terus masuk list 'lagu kesayangan' saya... Bertuah mereka.. aiseh... hehehe..jkjk... Okey, jum tengok lirik lagu ni pula kay... ^^

Ku pilih hatimu
Tak ada ku ragu
Mencinta mu adalah hal yang terindah
Dalam hidup ku oh sayang
Kau detak jantung hati ku

Setiap nafas ku
Hembuskan nama mu
Sumpah mati hati ingin memilih mu
Dalam hidup ku oh sayang
Kau segalanya untuk ku

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti di saat raga ku
Sudah tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini
Untuk yang terakhir

Setiap nafas ku (setiap nafas ku)
Hembuskan nama mu (hembuskan nama mu)
Sumpah mati (sumpah mati)
Hati ingin memilih mu (memilik mu)
Dalam hidup ku oh sayang
Kau segalanya untuk ku

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti di saat raga ku
Sudah tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini
Untuk yang terakhir..hoooo...
Tolonglah jangan kau sakiti hati ini
Sampai nanti di saat  nafas ku
Sudah tidak berhembus lagi
Karna sungguh cinta ini
Cinta sampai mati..

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti
Aku tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini
Untuk yang terakhir
Tolonglah jangan kau sakiti hati ini
Sampai nanti di saat nafasku
Sudah tidak berhembus lagi
Karna sungguh cinta ini
Cinta sampai mati (2x)

For me, part yang paling touching tu adalah pada bahagian chorus. Rasa nak nangis dengar.. Hohoho.. Perkataan 'Janganlah' , 'Tolonglah' sebenarnya menggambarkan betapa besar keinginan kita ketika meluahkan sesuatu perasaan. Tapi nowadays, susah orang nak guna perkataan-perkataan ni lagi dalam perhubungan, dengan alasan nampak sangat macam tak ada kekuatan, pendirian diri, lemah dan sebagainya. yalah, sifat perkatan ni kan macam 'merayu'. Tapi tahukah, if you really love someone and he/she loves you alot too, these words will gonna make him/her to fall deeper for you, despite of getting annoyed or laugh on you. As long as you really meant it ^_^ (lagipun, bukankah kita suka bila dirayu? rasa diri ni dihargai n penting sangat kan?) --> Tapi  bukan 'rayuan' yang lain-lain pula, pandai-pandailah kita bezakan...kay... ^_^

Till we meet again..! k...baii... ^_^


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting