Pages

Tuesday, 2 October 2012

SBC Day 25: I Have My 'ME' Time Too! ;)

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Tuesday, October 02, 2012
Spells Started at 10:27PM, on 2nd October 2012.

Hye Everyone! Anyeonghaseyo ;)

Sorry, Witch Vera have been gone again for a very long time kan (?). See, lagi2 bukti menunjukkan betapa buruknya perangai TMOD blog owner ini kan (?). Hehehe... Alarrr, kes saya ni kecik saja okey. Ada blogger yang bertahun tak update tau.... Bukan habuk lagi, dah jadi batu pasir daa... Hehe (Alasan! Cover line.. Hehe).... Okey-okey, saya minta maaf... Bukan apa, adalah sebabnya tu kan... haha.. hmm.. :)

Okey, blogpost sebelumnya, saya ada mention pasal 'kegagalan tidak rasmi' saya untuk habiskan Summer Blog Challenge kan (?). Aikk.. Ada ker 'kegagalan tidak rasmi' erk ?? Hahaha... Well... You know.. Witch Vera... Well.... Huk3s... Hahaha... 'Tidak Rasmi' sebab saya belum berputus asa lagi untuk habiskan semua prompts tu okey. I will go on. Hahaha (!). Rasanya tak salah sebab still all the prompts yang kena bagi memang all are great ideas for blogpost... ^^ Kalau korang nak join, lagi best... Haha... Okey, asal start menulis, mukadimah pun dah boleh jadi satu karangan lengkap dah... Tak boleh ni... HAHA. Dengan ini, saya merasmikan bahawa Saya akan menyambung lagi cabaran Summer Blog Challenge (!).. Yeah!! *Fireworkss** Hehehe...

Always a good choice for "ME Time" hehehe... :p photo source: google

Hari tu, saya ter-stop pada Hari Ke-25 and the prompt on that day was 'Ideal Day of ME Time'. Rasa-rasa korang kena cerita apa untuk prompt ni ha (?). Hahaha.... Hmm.. This - would talk about a day yang kita rasa merupakan hari istimewa just for ourself alone, and things that we want to do on that very special day. I love Saturday, so I guess that should be the Ideal Day (?). Haha... Saturday kan hari cuti dari kerja + Sunday... Kalau ikutkan hati, on that day, saya nak tido puasss2x.... Bergolek atas katil, kalau terbangun, sambung balik sampai tahap mata dah tak boleh nak lelap barulah bangun betul-betul.. Muahaha.. Pemalasnya!! :p Tak lah, tak sampai macam tu kowt... Hee... *grin*

Perkara pertama yang saya nak buat on that day is waking up and mandi lama-lama. Yalaah, hari-hari sebelumnya kan selalu kelam-kabut nak bersedia, jadi on Saturday, balas dendam la... Mandi kalahkan Puteri mandi okey.... Hahaha... Lepas mandi tu, saya akan lama-lama juga buat personal facial treatment. Sesi 'memanjakan' diri sendiri kononnya... He33.. Siapa kata masa holiday atau diam d rumah tak perlu nak make-up... (?) Bukan yang berat2 ok tapi memadailah untuk buat wajah segar dan kita pun lebih yakin kan... Manatau tiba-tiba ada member ajak keluar, tak perlu kelam kabut dah... Just tambah mana2 yang kurang... Lepas tu, saya akan kumpulkan kain-kain, pakaian-pakaian yang belum terbasuh + cadar/tuala/langsir ke apa-apa bahan berkain lah yang 'merayu-rayu' untuk dibasuh on that day... Hehehe... Means dah ada 'pewangi' semacam lah tu jawabnya... Hahaha !


Sambil-sambil tunggu laundry siap tu, saya akan tukar jadi 'cleaner' la pula... Haha... Kemas rumah. Sapu, lap and aturkan mana-mana yang perlu. Yalah, dah hampir seminggu tak kena 'room service', entah-entah lipas semua dah riang gembira nak berpesta... Lalat, ulat tumpang sekaki.. Oh, ngeri membayangkan... Huhuhu.... sambil-sambil buat semua tu (Laundry + Kemas Rumah), saya akan ON Music Player (Kuat2 tapi taklah sampai ganggu orang lain..Hee), pasang lagu-lagu yang buat hati saya berperasaan indah... Indah ??? Uii... Hehehe.. Ada la tuuu..... ;p

What's next then (?). Okey, lepas siap semua perkara kat atas tu, saya nak start masak... Memandangkan hari ini tak payah nak kelam kabut so saya akan masak sesuatu yang lebih special la kowt... Hahaha (!). Biar puas hati memasak hari tu. Hohoho.... Lepas siap masak dan makan masakan saya yang ala2 'five stars' tu - agak-agak lah dah nak lepas waktu tengahari kan, saya nak tengok movie! Hehehe... Tune lah mana-mana channel yang berkenan. Tapi, waktu selepas tengahari ni sebenarnya banyak boleh buat kan... Bagi saya yang memang tahi novel ni, mungkin masa ni juga saya akan membaca... Beli novel tu awal-awal dekat mana-mana bookstore then tinggal nak buka n baca lagi... kan.. Hahaha... Selain tu, saya minat dengan Beads Art, mungkin time ni juga saya akan 'projek' la mana-mana pakaian yang boleh ditambah dengan perincian manik... Haha... Puas hati tau bila siap and nampak hasilnya. ^^ Takpun , kalau dah boring sangat, jum layan Facebook ... Hahaha... Chat2, komen2, like2... Confirm tak rasa masa bergerak punya... Hehehe... ^^ Paling senang, nak tahu ? APa lagi... tidurrr... wee... hahahhaa...

Reading is good too for 'ME Time'... ^_^

Petangnya, saya nak buat riadah sikit... Riadah tak semestinya nak kena berjalan atau berjogging seja tau... Banyak boleh buat, contoh menari, berkebun atau personal exercise lain dengan bantuan alat-alat senaman tertentu. Saya prefer menari and berkebun... Berkebun bukan takat tanam sayur saja, tapi boleh jadi bunga-bungaan juga, kan... jadi, inilah hari dan masa yang tepat untuk enjoy all these activities... haha... ^^

Alangkah indah kalau boleh dapat ruang seluas ini untuk gardening! ^^

Malam pula, saya akan... jeng3x... Hahaha... Saya nak Blogging !! Muahaha.. Yalah, dah hari tu rasa seronok, apa salahnya share2 kan... Kalau tak nak coret-coret kat blog tu, boleh Blogwalking juga... Lawat2 page bloggers lain and explore 'kecanggihan' blog lain... Haha... Bukan canggih apa okey, tapi kehebatan bloggers itu untuk customise his/her website ^^... Seronok bila tahu kewujudan widget2 yang best2, dan faedahnya kepada blog sendiri. Heheh... Setakat ni, saya perasan banyak kawan-kawan blogger yang dah tukar guna Blogskin, perasan tak (?).. Haha.... Nampak comel-comel, kiut-kiut jer blog diaorang... Saya jeles ni...   Hi33.... Terfikir pla nak tukar template ni pergi Blogskin, tapi saya tak tahu... T.T... takut bila dah tukar, susah pula nak balik template asal bila dah customise itu ini masa guna blogskin template... nak adjust template sekarang pun susah, *sigh2*.... tak percaya (?).. Cuba la pergi main2 HTML code tu, confirm boleh dapat free headache.. hehehe...

Apapun, saya nak buat deep research lagi tentang Blogskin and belajar dari kawan-kawan blogger lain. Teringin nak tempah blogskin design khas, just for my blog tapi belum jumpa lagi yang boleh di-refer... Mungkin nanti-nanti, blog saya akan bertukar rupa lagi ni tau... Muahaha... Tapi buat masa ini, saya stick dulu dengan this Birdie template... Haha.. :D

contoh blogskin, simple tapi sangat cute kan! ^_^

Okeylah, mungkin setakat ni saja untuk malam ini.... Korang rasa activities for my 'Ideal ME Time' tu memboringkan tak (?) turun kaki ... Hahahha... Tak apa la, apapun yang kita buat, yang penting that thing can make us happy, right (?). Korang pun mesti ada Ideal ME Time juga kan.... Kongsi-kongsi la... Hahaha... :D

p/s1: Saya masih bingung dengan New Blogger Interface. @_@''

p/s2: Syukur, saya dah grad. I used to be a very bad student tapi still saya bersyukur untuk semuanya. nanti saya update my convo story k.... all the best untuk yang bakal berkonvo tahun depan juga... ^_^

Thankss reading, till we meet again... love youu.. Muaahhhh.. xoxo...


Read My Other Posts on Summer Blog Challenge  >> HERE <<


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting