Pages

Thursday, 4 October 2012

SBC Day 27: The Best Gifts

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Thursday, October 04, 2012
Spells Started at 10:47PM, on 4th October 2012.

Aloha Friends! Anyeonghaseyo! Ni Hao! haha ;)

Lambat saya update entry hari ni.... Hahaha.... Bukan apa, hari ni sibuk sikit 'suri rumah' ni kununnya.. Hee.. :p My youngest sister still sakit and hari ni pulak diaa dapat sakit perut and muntah... Kesian tengok, dahlah badan kecik lagi.... :s So saya kena jaga dia lebih sikit hari ni, tambah dengan tugasan jemur padi hari ni from my mum... Hohoho.... Petang nya tampi padi tu and asingkan tangkai-tangkai kering yang masih banyak. Nasib baik angin agak kuat, jadi senang sikit kerja untuk remove buah padi yang tidak berisi... ;)

Okey, untuk Summer Blog Challenge Prompt hari ini, cabarannya adalah untuk post entry berkenaan 'What's The Best Gift You've Ever Received?'. Honestly, saya tak berapa nak sure untuk tulis/share about this post sebab saya rasa every gift is 'special' dan ada carta 'best'-nya yang tersendiri. Tak kisah kecil or besar that gift or seberapa mahal sesuatu hadiah itu, bila ia bermakna kepada kita, then it's more than a gift already. Tak percaya (?)... Lihat aje bukti hadiah yang korang masih simpan... Hehehe... :p Apapun, saya akan try juga untuk fulfill this prompt...okey.. hahaha :D

Masa kecik2 dulu, saya dah tak berapa ingat lagi hadiah2 yang saya pernah dapat. Hadiah dapat keputusan baik dalam exam (diberi masa hari anugerah akhir tahun), memang masa tahun2 pertama di sekolah rendah, saya rasa teruja sangat... dapat buku percuma, pencil case percuma, pen baru, pembaris baru... wah, memang happy sangat... hehehe... Tapi saya masih ingat ada satu hadiah yang buat saya seronok sangat masa dapat ketika tu... Baju Hujan !! Hahaha.... Ni hadiah from my aunt... Dulu2 asal sesi persekolahan bermula awal tahun mesti musim hujan.... Hujan  memanjang... Bila dapat hadiah baju hujan tu, saya memang excited sangat pergi skolah... yalah, semangat kan.... tambah lagi baju hujan saya tu ada kartun2... hehehe...

Masuk sekolah menengah pula, dah mula pandai exchange gift pula... haha... Masa form 3, sebelum PMR start, kelas kitorang buat majlis perpisahan and buat exchange gift... Saya dapat hadiah pertukaran dari one of the boys student in my class.... Dalam fikiran masa tu, saya dah buat macam2 tekaan pasal his gift tau... Maklumlah, hadiah from a boy... susah nak expect things yang cute2 or beautiful2 tu semua...hahahaha.. *jahat nya saya*.... but, once saya open hadiah tu, saya surprised juga... it's a photo frame dengan aksesori basikal yang boleh diayunkan... So cute.... Hahah. Sempat saya jeling2 his face masa buka hadiah, siap dengan senyum lebar.. Rasanya dia faham lah tu, saya suka that hadiah !! kan.... hee :p Since then, saya memang percaya yang a guy, can really give a great present although mereka dikatakan not really into this kind of stuff.. In term of skill... heheh... :p

Saya juga pernah dapat hadiah birthday yang 'istimewa'... Bukan sebab si pemberi or sebab it's for my birthday, tapi saya dapat alamat melalui mimpi tentang 'kedatangan' hadiah ini. One day before my 16th Birthday, saya mimpi yang my Math teacher akan bagi saya sampul besar and macam dah tahu, dalam tu ada hadiah for me.. hee... Tapi seriously, lepas bangun, saya tak peduli sangat that mimpi... mungkin sebab saya excited sangat untuk bertambah umur lagi setahun kowt... Hahahha... tapi masa ke sekolah, saya didatangi sorang student and he told me yang my Math Teacher nak jumpa... saya dah mula nervous tu.... nak tak nak, sebelum balik tu, saya pergi juga jumpa dia... Masuk aje pejabat dia, dia bagi sampul, sebijik macam dalam mimpi saya...! hati tak payah nak cerita, jantung pun rasa macam dah tak normal berdegup... seram sejuk ada juga... festime ni mimpi yang betul2 mimpi jadi kenyataan tau.. huhu.. sampai kat rumah, saya buka and it was a personal diary.. canggih betul diary tu dan saya boleh katakan, itu adalah dairi pertama saya yang paling 'professional-look'.. hahaha... :D Thanks cikgu ^^

Siapa pernah terlibat dengan cinta monyet (?). Saya rasa, mesti semuanya pernah kan.. Hee... Masa form 5, saya dapat present dari sorang kawan, and dia sebenarnya dah lama bagitau yang dia minat kat saya... Tapi saya tak layan sangat sebab mungkin saya memang tak tertarik dengan dia and belum sedia untuk menyandang gelaran 'gopren' kepada seseorang... hee... Tapi, saya tak lah sampai menolak sangat, saya bagitau kita kawan2 dulu, kenal2 dulu.... Bila dia bagi hadiah, saya terima juga, yalah dah orang bagi kan.. hmm.. Masa buka kotak hadiah dari dia, ada banyak potongan2 kertas and bila dikuis-kuis sedikit baru nampak benda apa di dalamnya. He gave me a necklace dengan buah rantai berbentuk Cross, dengan hiasan colourful beads di atasnya... Few hours after that, saya perasan ada surat di dasar kotak and itulah surat yang menceritakan isi hatinya.... Saya touched juga tapi saya tak jawab.... until... well, that's another story.. yg penting, saya hargai his present... haha..

Hmm.... Bila ingatkan, banyak pemberian yang saya sifatkan sebagai 'great present' in my whole life.. tapi, somehow, saya tak dapat pula untuk gambarkan.. Haha.. Namun, hadiah paling terindah dalam hidup saya semestinya adalah kesempatan yang Tuhan berikan kepada saya untuk hidup di dunia ini, mempunyai keluarga yang menyayangi saya seadanya dan juga insan-insan yang disayangi... Setiap hari baru, ksempatan baru, nafas baru yang Tuhan berikan, saya rasakan sebagai hadiah yang cukup bermakna... :)

Okey, mungkin setakat ini sahaja untuk kali ini.... Nanti kita jumpa lagi.... have good nite.. k..baiii.... ^^


Read My Other Posts on Summer Blog Challenge >> HERE <<


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting