Pages

Saturday, 13 October 2012

Segmen: Bersama Warna Kegemaranku

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Saturday, October 13, 2012

Spells Started at 10:52PM, on 13th October 2012.

Alowha Friends! ;)

Weehuuu.. Ni saya nak join segmen lagi nih.. Hehehe... Makasih kepada E.P.P.Y The Rawr! yang tag saya untuk join segmen ni... Wink2... Hahaha... Okey, Segmen yang nak di-join kali ni dianjurkan oleh Blogger SyaChot91, ni first segmen dia tau, jum sama2 meriahkan kay... Nak tau more details tentang segmen ni boleh click banner bawah ni.. ^_^

click...click.. hahaha

Dah nama segmennya Segmen: Bersama Warna Kegemaranku, mestilah task yang diberi pun ada kaitannya dengan warna-warna tu sume kan.. Hehehe... So task yang diberi adalah untuk nyatakan warna kegemaran tuh, cerita kenapa suka dengan warna tuh and then kena lekatkan gambar juga sebagai bukti... Hahaha... Nasib baik saya jarang story-mory pasal warna2 ni, kalau tak... Hehehe.. Taklah joke2... Dengar tajuk segmen  pun saya dah cukup excited sebenarnya.. Wee ^_^

So, warna kegemaran saya adalah:
>> Merah, Putih , Hitam <<

Kenapa saya suka warna-warna ni (?). Hahaha... Hurmm *garu2 dagu*, For me, Merah tu warna yang menggambarkan semangat dan tenaga. Hahah... *jangan pula kaitkan saya dengan Red Devil MU tu kay!** Ahaks.. Bila saya pakai Merah, rasa macam ada aura gitu... Hehehe... And merah tu buat penampilan lebih appealing juga.. Haha.

baju merah,seluar hitam, cap hitam... uhuk2.. hehehe :p

Hitam - Rasanya banyak orang suka warna ni. Kan.. Most common reason adalah sebab warna ni memberi kesan slimmer pada body, lampai dan thinner. This colour juga menggambarkan si pemakai seorang yang lasak, sporty dan sukakan cabaran. Hahah. Tapi satu lagi sebab kenapa saya suka warna ni adalah disebabkan oleh pengaruh budaya. :) I'm a Kadazan, dan pakaian tradisi this ethnic kebanyakannya berwarna hitam dengan hiasan benang emas. Membesar dengan sukakan warna ni lah. Hahaa.. :D

Putih - Aik, ni berlawanan pula dengan hitam ? Hahaha... :p Alah, dah suka warna ni,  nak buat macam mana kan.. Hehehe... Saya suka putih ni sebab ia memberi kesan 'kebersihan' kepada saya. Saya masih ingat, asal bulan December menjelma, kitorang di kampung akan buat Karol Krismas. Warna tema pakaian adalah putih sebab ia membawaa maksud 'utusan' atau 'mesengger' untuk khabarkan good news. ^_^ Putih memang berisiko cepat dirosakkan oleh kesan kotoran tapi kalau kita pandai jagaa, putih is always a great choice of colour! Even to our Wedding Day.. Kan.. kan.. hehe...

Me with Cardigan Putih kesayangan saya.. haha. :p

Okey lah, rasanya dah banyak ni saya story mory... Hahahha... So lastly saya nak tag 3 Wizards untuk join sama segmen ni... Saya tagg... jeng.. jeng.. jeng ....:


and to you all yang reading sama post ni.... sempat lagi nih.. 15 OCTOBER Closing Date... Hahha..


Thanks Reading Witch Vera Spells ! Nanti kita jumpa lagi... K..baiii ^_^



4 Wizard Spells Here:

Ahmad Alqurniawan said...

This Is BeautyFull


Hae salam kenal dari Blogger Indonesia....Blogmu bagus sekali...Sudah aku follow silahkan followback Blogku ea...Salam Persahabatan !!

FatinKpopLover said...

hehe..thnx for taging.

rajin sungguh kamu blogging ya? hahaha.

goodluck! ->(segmen)

:)

chot ok..! said...

senarai peserta telah diupdate,bwre sini untuk cari pemenang pula.. :)

http://chot91.blogspot.com/2012/10/senarai-peserta-contest-bersama-warna.html

Aimi Syahirah said...

Salam kenalan! Very nice blog here. Suka3x!=) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/tempoh-hampir-tamat-cepat-join-segmen.html

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting