Pages

Wednesday, 3 October 2012

SBC Day 26: Golum, You Melts Me!!

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Wednesday, October 03, 2012
Spells Started at 7:45PM, on 3rd October 2012.

Hallo Worldians, Moshi-Moshi, Apa Khabar? Haha ;)

Baru selang sehari, dah rasa macam sebulan pula saya tak update TMOD dengan cabaran Summer Blog Challenge ni... Muahaha... *Motiff???*.. Haha, mungkin ini lah feelingnya kowt bila kita tak ada benda sangat nak buat dalam satu hari tu, kan (?). Nasib 'orang tanam anggur', begini lah agaknya. Hohoho... Hari ini macam biasa, saya stay di rumah saja, jaga my youngest sister yang demam and alami kebengkakan pada leher. Orang Dusun panggil 'Boyongo'on'... Haha.. Kesian tengok dia, nampak boring sangat walaupun hampir most of the time, TV ada depan mata... Fikiran mungkin terbang kat kawan-kawannya di sekolah... Yalah, my youngest sister ni bukannya suka escape kelas sangat.. Rindu aje dengan kawan-kawan, katanya.. Haha... Tak apa lah, ada juga teman saya kat rumah... Cuci kain, masak, kemas rumah tak lah rasa sunyi sangat... Hehe... :p

Tapi, sibuk-sibuknya saya jadi ala-ala 'suri rumah' ni (kononnya..haha), biasanya waktu pagi ke waktu tengahari saja. After that, saya memang goyang kaki saja.. Muahaha... Lepas temankan my sisters makan (tak lama pon.. hehe), bermulalah sesi 'goyang kaki' I... Hahaks... :p Time2 ni saya buka internet, tengok-tengok update insan2 di Facebook (hehe), check email, baca artikel, bla bla bla... dan paling pentingnya, apa lagi kan.. mestilah mencari iklan kerja kosong... Kawan-kawan yang tau ada vacancies area2 Sabah ni, sila lah share2 maklumat dengan saya ye... Hahaha.. Makasih in advance ^_^

Nasib baik ada pemandangan macam ni depan rumah... Hahah :p


Tapi... Tu semua pun tak lama juga sebab mata saya ni cepat layu, tambah2 lagi lepas makan... Wakaka... Terpaksa la (Terpaksa lagi tu!)... Saya baringkan diri juga atas tilam... Hehehe... Whole day memang agak boring, ada en. boipren tapi dia kerja.. Tak sesuai la pula nak ganggu.. Haa, ckp psl en boipren ni, barulah teringat, post/SBC prompt hari ini ada kaitannya dengan si Dia yang 'spesel' untuk kita... He33.... SBC day 26 - 'What Does Your Significant Other Do That Makes Your Heart Melts?'... means, apa yang si dia, yang kita love2 tu buat, yang membuat hati kita ni cair alias tersentuh, terharu... kira-kiranya macam tu la agaknya... Hahaha... :p Anyway, saya tak panggil dia en. boipren okey... Kalau yang dah pernah/biasa baca blog saya, mesti tahu lah yang saya panggil dia Golum saja.... hehe.. Lebih selesa and meaningful, bagi saya la... Tapi, setiap orang ada taste-nya sendiri kan.. Haha... Dia pun tak panggil saya ni yang romentik2 sangat tau... haha.. asyik2 panggil saya Orang Utan... isk...isk...tak apa la, yang penting saya tau dia sayang saya, dah cukup.. Haha... :p

"punya saya stress kena panggil urang utan....."... he3

Hmm... Nak cerita pasal perkara2 yang Golum buat, yang dah buat hati saya ni terharu (aiseh...haha)... rasanya memang sampai esok pun belum tentu habis... Yalah, every moment is precious bila kita bersama dengan seseorang yang disayangi kan... (?). Betui dak (?)... hahah.. Tapi saya akan cuba juga untuk share2 some of it, yang saya sangat ingati sehinggalah sekarang... okey... haha... Daripada 1st day saya kenal Golum, saya sebenarnya dah terharu dengan sikap suka membantu dia... Saya masih ingat, masa tu kitorang malu2 lagi, yelah baru kenal2 kan... Hehe... Saya pun takut nak kenal-kenal banyak, takut nanti tersangkut pula milik orang... Naya kowt.. Hua3x... Tapi mungkin sebab beza usia kami taklah jauh sangat jadi mudah untuk kami bertegur-sapa, sehinggalah boleh duduk semeja makan, duduk bersama cerita itu ini macam tak ingat dunia and orang sekeliling..  Hahah... skrg Golum dah 28, saya baru 23... Hee...

Golum saya ni jenis orang yang tak banyak cakap sangat sebenarnya, tapi bila sampai mood dia tu, memang saya tak menang idea untuk layan his potpet potpet... hahaha... Saya yang banyak cakap biasanya... Haha (!). Cakap pasal pemberian, hadiah dan sebagainya... Golum saya bukan jenis yang suka memberi sangat tau.. kedekut... Hahahaha... *jahat kan saya*... Tapi bila dia memberi, saya akui semuanya mempunyai makna... 1st gift from him is a pen with light function... Dia bagitau, that pen kena  bagi to all staffs tempat dia kerja, ada light sebab mereka kan selalu keluar xPDC hutan jadi alat2 multiple-use memang penting for them. Dia pun ambil lah sekali pen tu untuk saya... Simple thing saja, tapi saya gembira... Haha...:p

seronok bila masak sama-sama.. haha ;p - missposh.net

Satu perkara yang juga senang nak buat saya terharu is when he sings for me... Hahah.. Mungkin ni agak biasa kan, tapi yes it never failed to touch a girl's heart. Boys, you better listen (!). Hahaha... Golum kira bertuah sebab boleh main muzik and menyanyi... :p Jadi bila ada kesempatan tu, saya mesti nak dengar dia menyanyi. Haha (!). 1st kenal dia, dia selalu nyanyikan lagu dusun yang dicipta by his brother.. Masa tu, lagu2 tu semua belum habis recording lagi... So saya pesan, kalau dah siap nanti kena bagi saya dengar... Saya memang suka dengar lagu2 tempatan Sabah especially Dusun... entah mungkin sebab jiwa saya ni lebih kepada budaya kowt... haha...

Salah satu artis dusun yang saya memang minat is George Lian. His songs semuanya memang feeling and indah didengar... Saya tak sangka pula yang Golum perasan kegemaran saya yang satu tu... After few months kitorang couple, masa ikut dia blk sandakan hari tu dia suruh pasang CD George Lian yang dia dah letak dalam kereta. Saya ikut aje la... Dengar2, then dia bagitau ada  satu lagi CD lagu George Lian dalam case yang sama... Lagu baru.. So saya tanya, nak pasang ker (?). He said, 'pasanglah kalau terasa mau dengar'... So saya ni yang teruja nak dengar lagu baru George Lian pun ON la that CD... Muzik start and when suara penyanyi tu muncul, saya terkejut sangat, itu suara his brother... sedang nyanyikan lagu yang once pernah Golum nyanyi depan saya.. Saya apa lagi toleh muka dia and tanya "dia sudah siap record lagu ker???"... Golum just angguk and bagitau, recording siap and his CD bila2 akan dikeluarkan... Wah, saya terharu sangat2 sebab dia ingat akan kegemaran saya n yes, pesanan yang pernah saya buat.. hahahha ^^

our meaningful song... check here for translation.. hee :p

One thing lagi, saya perasan Golum suka buat kerja2  dapur... Kalau saya balik his home, memang saya lah yang akan masak tapi bab potong2 daging, beli and prepare bahan2 masakan dia akan pastikan dia buat dulu. Bila dia perasan ada bahan yang mungkin tak cukup untuk saya masakkan lauk yang saya plan nak masak, laju jer dia keluar untuk belikan... Padahal kalau ditimbang2, sebenarnya masih boleh guna lagi apa yang ada... Hahahha... He will ask to, berapa saiz potongan daging yang saya nak, nak bahagian apa and macam2 lagi sampaikan saya rasa macam dah jadi 'Chef Master' dah...walhal pengetahuan masakan bukannya banyak mana.. Hee...:p Yang buat saya terharu adalah kesediaan dia untuk temankan saya buat kerja-kerja di dapur... Taklah rasa susah sangat.... dan tak sunyi sebab ada kawan nak membebel... Hahaha...

convo cake present from him... sambut ms trip ke kundasang :p

Beberapa kali juga balik ikut dia ke kg di sebelah Ranau, yang terbaru is one month ago masa his sister got engaged.. Memanglah kalau diikutkan situasi, kita mesti kekok bila sampai di tempat yang kita tak biasa kan... Tambah lagi kena bergaul dengan his siblings, relatives and yes, his mum and dad... Walaupun saya ni agak mudah untuk beramah-mesra juga orangnya, tapi  bila sampai situasi yang sebegini, saya nervous juga okey... macam2 dalam fikiran... Hohoho... Sepanjang perjalanan tu memang cemas tak boleh hilang la.. Tapi dengan adanya Golum di sisi saya, saya dapat kekuatan juga untuk meet them.. Sepanjang masa d kg tu, dia memang pastikan yang dia tak berenggang jauh sangat from me, and saya pula rasa tenang jer bila dia ada depan mata... Hahaha... Amboi... Gedikss kan.. Hahahhha... Apapun, saya mmg sgt2 terharu dengan his sikap prihatin... Rasa diri ni disayangi sgt2... Hee... :B

Hmm.. Banyak lagi sbenarnya, rasa macam nak cerita banyak lagi tapi macam dah panjang sangat ni saya story-mory kan... Hehehe.. Entah2 korang pun dah boring nak baca.. hahaha.. okey2, mungkin setakat ni aje untuk kali ini.... Apapun, tak setiap masa hubungan berjalan happy and bahagia tau... mesti ada pasang surutnya kan.... bak kata lagu Lestari - Cinta Itu Ketawa & Air Mata.... Saya dan Golum dah alami itu semua dan mungkin akan alami lagi tapi saya yakin, selagi ada sayang, cinta dan kasih yang ikhlas antara kami, kami akan bertahan...Amen.... :) Saya tau, banyak kengkawan blogger lain yang juga sdg happy menyulam bahagia dengan si 'dia' kan.. hehe.. Semoga berkekalan hendaknya dan diberkati kan... Amen2...

tinggalkan korang dengan this song... dengarlah, rugi tak dengar tau.. hahaha..

Okeylah, nanti kita jumpa lagi in the next post.... Thanks stopping by and reading Witch Vera's spell ! Till we meet again.... lebiuuu.. Muaaahhh...xoxo...:D


Read My Other Posts on Summer Blog Challenge >> HERE <<


0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting