Pages

Friday, 21 December 2012

Rambling Something On 21.12.12

Hasil Ketak Ketik Magic Spell Witch Vera at Friday, December 21, 2012

Spells Started at 8:09PM, on 21 December 2012.

Hola Dear Worldians! How Ya' Doing ? ;)

Sedar tak sedar, sudah sebulan saya tak jenguk2 TMOD. Sudah sebulan la jugak Witch Vera ni curi tulang la erk (?).. Hohoho... Anyway, apa khabar semua ? For kengkawan yang juga menyambut Christmas, saya nak wish Merry Christmas In Advance utk korang... Semoga Krismas pada tahun ni membawa erti dan makna yang lebih besar dalam kehidupan kita masing2 kay... ^^

Sebenarnya, banyak saya mahu story-mory kepada kengkawan... Alar, saya tahu, mesti ada jugak tu yang intai2, skodeng2, tak pun singgah2 skejap jenguk blog saya ni kan... Baik mengaku cepat, Angkat tangan (!). Tak ngaku, kena sumpahan tau.. Hahaha.. Tak lah, joke2... Tapi kalau korang sudi2 baca jenguk blog saya yang tak seberapa ni pun, tak apa juga. Terima kasih banyak2... Hehehe.. :P

Korang jangan lah terasa tau saya cakap macam tu.. HE HE.. Sebab... Saya pun apa bezanya, ada masa saya mesti belek2 juga blog2 sesetengah manusia blogger yang saya kenal tu.. hahaha... So far, saya rasa they all doing fine.. :) And I wish it to stay still... Kadang2 jeles jugak dengan mereka yang masih study, tapi mungkin bukan rezekinya untuk saya further studies buat masa sekarang... Rindu nak 'membujang2', bila keluar tak payah nak kena report2, atau jaga someone's heart. Spending hours of having fun and having problems too. HA HA... But now, saya kena belajar untuk terima komitmen baru in my life... Honestly, saya pun rasa macam 'terlalu awal' for such age  mcm saya tapi saya perlu take responsibility untuk things yang dah berlaku.. :)

Korang jangan pula terkejut bila nampak Witch Vera nanti dah tak macam Witch Vera yang dulu kay... Bila dah nampak ada perubahan drastik pada saya dlm bbrpa bulan yg akan datang, jangan tercengang2 pula.. Dah bagi klu bagai tau ni.. HA HA... Ke korang dah boleh agak ni (?). Haha, But please, no judgement okey. Good and bad, they both are part of us. Saya tak maksud, kita kena la continue doing whatever 'bads' in us, tapi accept the truth yang kita tak lepas dari melakukan kesilapan dalam hidup. Bukan sekali, malah mungkin berkali-kali.... Yes, That applied to me. Saya ni bukannya mulia sangat orangnya. Saya sangat pemalas, terutama bila melibatkan perkara yang saya hilang minat ke atasnya. BAD. Saya selalu lalai, terutama bila saya diberi kebebasan yang 'banyak sedikit'. Kerja sampai tak selesai. BAD. Saya juga cepat marah, kalau sudah menggelegak tu saya akan bercakap kalah ucapan Perdana Menteri. Baguslah kalau benda baik, bemanfaat untuk rakyat, ni tak.. Sumpah seranah berhambur.. BAD. Saya juga bla..blaa..blaa.... Tak mampu nak kira, tapi saya tahu, saya banyak buat salah... and they are my weaknesses.. Saya masih berjuang sampai sekarang untuk fight semua ni. What say you? ;)

only this... be grateful :)

Life is not easy. Life is not about 'live every moment' in that every moment yang berlaku, sebab ada moment dalam hidup kita yang kita akan experience 'little death'. Bila dah alami semua tu, baru kita akan tahu 'the reality of a human life'.. 

Anyway, hari ni 21.12.2012, tarikh yang sangat cantik pada tahun ni selepas 12.12.2012 and 20.12.2012.. betul tak (?). Hari ni juga adalah hari yang paling ditunggu dengan debaran oleh thousands, hundreds of people di seluruh dunia.. Yalah, sebab Mayan Prophecy ada mengatakan tentang 'End of The World' pada tarikh ini kan... Spekulasi, kontroversi ni mesti korang tau.. :) Mungkin ada sesuatu yang ingin disampaikan oleh Mayan ketika mereka create kiraan Kalendar yang lead kepada tarikh ni, tapi mungkin bukan untuk 'Kiamat' atau 'End of The World' etc... That 'Day' tak ada siapa yang tahu bila ia akan datang... Itu hakikatnya. Hanya DIA yang tahu saatnya..

Lastly, saya bersyukur masih diberi kesempatan untuk menulis dan menghayati hidup ni.. Walaupun maksudnya..., 'cabaran masih ada, malah mungkin semakin banyak'... :)


MERRY CHRISTMAS semua !! Till we meet again... baiii... ^^





0 Wizard Spells Here:

Post a Comment

Witch Vera Feels Grateful To Have Wizard's Messages Today! Wee... Hahaha!

Latest Deals ! Click - Click On For More Great Deals!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

TMOD: Witch Vera and Her Magic Spells Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting